Majoritatea reclamatiilor pe adresa Ministerul Sanatatii vizeaza asistenta medicala in spitale PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Luni, 02 Martie 2009 17:56

Cele mai multe sesizări primite de Ministerul Sănătăţii, în prima lună de funcţionare a centrului “Ce Te Doare?”, au vizat deficienţe în asigurarea asistenţei medicale în spitale, printre care nesupravegherea pacienţilor aflaţi în tratament, conduita medicilor şi echipamentele nefuncţionale.

Alte probleme reclamate au fost întârzierea ambulanţelor şi prezumtive cazuri de malpraxis, în timp ce printre sesizările privind asistenţa medicală ambulatorie s-a numărat lipsa medicilor de familie de la program. Atât pacienţii, cât şi medicii, au semnalat şi probleme legate de medicamente, cum ar fi lipsa acestora sau compensările.  

Medicii s-au plâns ministerului şi de lipsa posturilor, dotările insuficiente şi veniturile mici.

Potrivit datelor centralizate de minister, la centrul "Ce Te Doare?" s-au primit, în perioada 29 ianuarie - 20 februarie, aproximativ 2.000 de mesaje telefonice şi 400 de e-mail-uri.

Din totalul reclamaţiilor, 60% au fost făcute de pacienţi, iar restul, de medici.

"Vă scriu în numele mamei mele care e născută în 1936 şi e bolnavă de inimă: cardiopatie ischemică. Vă sesizez următoarea anomalie ce există în oraşul nostru. De ex. aş fi dorit să o duc pe mama la un consult de specialitate după un an, ei bine aici nu se poate practic. Deci te duci la policlinică la cabinetul de cardiologie şi se face o programare pe luna lui mai. Deci până atunci nu poţi să te consulţi la un medic specialist cardiolog, decât dacă îţi este foarte rău (eşti pe moarte). Mi se pare ceva de nedescris şi sunt sigur că forurile tutelare de sănătate nu ştiu de aşa ceva”, este una dintre sesizări, formulată de un cetăţean din Petroşani, jud. Hunedoara. 

Centrul “Ce Te Doare?” a fost înfiinţat de Ministerul Sănătăţii pentru a înregistra deficienţele semnalate de către pacienţi şi medici în cadrul sistemului de sănătate. Reclamaţiile pot fi făcute telefonic, prin intermediul liniei gratuite 0800.800.885, sau pe internet, scriind la adresa  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 
originals.ro

Autentificare