Inspectoratul General al Politiei Romane a fost reclamat pentru discriminare PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Duminică, 12 Aprilie 2009 21:01

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a fost reclamat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), dupa ce a anuntat scoaterea la concurs a 1.200 de posturi de agenti de politie, dintre care 200 pentru femei, potrivit presedintelui Consiliului, Csaba Ferenc Asztalos.

 "Am primit o petitie de la Centrul Filia si alte citeva reclamatii de la cetateni, legate de concursul pentru ocuparea unor posturi de agent de politie al IGPR, care considera ca numarul alocat femeilor nu se justifica si reprezinta o discriminare. In sesizare se mentioneaza si conditia de inaltime pusa la concurs, care este considerata discriminatorie de catre reclamanti", a declarat presedintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos.

Presedintele Consiliului a mentionat ca a fost trimisa o invitatie catre IGPR, pentru o intilnire cu reprezentantii acestuia pe 28 aprilie si pentru a cere un punct de vedere. "CNCD va lua o decizie chiar dupa audiere, deoarece vrem sa rezolvam aceasta problema inainte de concursul programat in luna mai", a adaugat Csaba Ferenc Asztalos.

Centrul Filia, infiintat in 2000, sprijina activ actiuni politice sau apartinind societatii civile menite sa contribuie la imbunatatirea situatiei femeilor in Romania si Europa de Est si la constientizarea importantei dimensiunii de gen la toate nivelele societatii romanesti.

 
originals.ro

Autentificare